Ouders

Ouderbetrokkenheid

omdat we samen de beste zorg kunnen bieden
Kennismaking

Geïnteresseerd om je kindje in te schrijven? Contacteer ons en we maken een afspraak voor een bezoek aan het kinderdagverblijf. We plannen deze bezoeken in in diverse tijdsslots tijdens de openingsuren zodat u als (toekomstige) ouder(s) een realistischer beeld krijgt. De beschikbare tijdslots zijn afgestemd om de kinderen en de dagelijkse werking minimaal te storen.

Elk kind komt minstens een uur samen met een ouder wennen in het kinderdagverblijf. Afhankelijk van dit eerste wenmoment bekijken we samen met de ouders hoe we het vervolg van de wenmomenten aanpakken.

Wenmomenten

Om het eerste afscheid voor zowel ouder als kind iets minder zwaar te maken geven wij graag de gelegenheid om wenmomentjes in te plannen. Ouders en hun oogappels zijn bij Tutters & Bellen meer dan welkom om kennis te komen maken met de leefruimtes, de kindbegeleiders en de toekomstige vriendjes. De wenmomentjes zien wij als een nuttig tool om de overgang naar het kinderdagverblijf zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De eerste stap die in het gewenningsproces wordt gezet is het kort kennismaken met de omgeving, samen met de ouder. Bij de kennismaking worden er wenmomentjes vastgelegd, zodat de kindjes ook zonder mama of papa een aantal uurtjes in het kinderdagverblijf zullen vertoeven.

Communicatie

Ouders blijven gedurende de dag op de hoogte door de app Bitcare. De pedagogisch medewerkers houden per kind bij hoe zijn/haar dag was, kunnen de ouders laten weten dat bijvoorbeeld de luiers bijna op zijn, enzovoort. Ook ouders kunnen opmerkingen, vragen,… kwijt via de app. Het maakt dus tweerichtingsverkeer mogelijk. Belangrijk hierbij is dat de app de dagelijkse, mondelinge communicatie tussen begeleid(st)ers en ouders bij het afzetten en ophalen van hun kind niet vervangt!

Borstvoeding

Ouders die borstvoeding willen geven, mogen hun afgekolfde melk ’s morgens gelabeld in de koelkast zetten of overdag borstvoeding komen geven.

Schrijf in voor onze Nieuwsbrief

BV Tutters & Bellen
2060 Antwerpen
BE 0684.504.551

+32 (0) 3 303 20 62
[email protected]

ma-vr 7-19u

Contacteer ons