Afspraken

Praktische Afspraken

zo houden we meer tijd over voor wat er echt toe doet: jouw kindje aandacht geven

Brengen & afhalen

Vanaf 7 uur is je kleine bengel welkom bij Tutters & Bellen. Voordat de ouders vertrekken, controleren zij of de luier van hun kind nog steeds proper is. Als dit niet zo is, verversen zij deze eerst nog. Elk kind heeft een eigen doosje waar persoonlijke spulletjes (tutje, knuffeltje) in kunnen worden opgeborgen.

Wanneer de kinderen nog niet hebben kunnen ontbijten, mogen zij hun ochtendflesje of ontbijt meebrengen naar de groepsopvang(indien voor 8u). Onze kindbegeleiders zullen erop toezien dat zij dit opsmikkelen zodat ze met de nodige energie aan hun speeldag kunnen beginnen!

Tegen 19u zijn de laatste kindjes afgehaald en sluiten we onze deuren, zodat ook onze medewerkers hun batterijen terug kunnen opladen om de volgende dag met volle energie klaar te staan.

Kledij en verzorging

Gedurende het verblijf in Tutters & Bellen geniet je kindje onze allerbeste zorgen. Handdoeken, washandjes, slabbetjes, slaapzakken en verzorgingsproducten zijn aanwezig in ons kinderdagverblijf. Uiteraard houden wij met bijzondere verzorgingswensen rekening, op voorwaarde dat de ouders ervoor zorgen dat de nodige producten hiervoor worden meegebracht.

Pampers worden dagelijks of wekelijks meegebracht door de ouders. Ouders die zelf geen pampers meebrengen voor hun kind betalen 2,5 euro voor een volledige dag, voor de luiers en de afvalverwerking die ze met zich meebrengen.

Medicatie in het kinderdagverblijf

Wanneer uw kind medicatie moet nemen, vragen we om dat zoveel mogelijk thuis te geven. Wanneer er toch medicatie moet toegediend worden in de opvang, dient de medicatie te zijn voorzien van sticker van de apotheker met:

  • Datum van het voorschrift
  • Naam van de arts
  • Naam van het kind
  • Naam van het medicament
  • Dosering van het medicament
  • Wijze en tijdstip van toedienen
  • Duur van de behandeling (indien ontbreekt, wordt max 7 dagen gehanteerd)

Zonder dergelijk attest mogen onze kindbegeleiders geen medicatie toedienen. Zo kan de medicatie tijdens de opvang correct toegediend worden.

Wat bij ziekte?

Om zieke kinderen de nodige rust en herstelperiode te gunnen, maar ook om verspreiding van ziektekiemen in de groepsopvang te voorkomen vangen wij geen zieke kinderen op.

Wanneer je kind een besmettelijke ziekte heeft zoals griep, maag- en darmstoornissen, virale- en bacteriële infecties, of als het koorts heeft (+38°) zullen wij geen opvang kunnen voorzien. Wanneer je kind in de loop van de dag ziek wordt, worden de ouders telefonisch verwittigd.

Afwezigheden

Ouders worden verwacht de afwezigheden van hun kind tijdig (voor 9 uur) te melden.

Schrijf in voor onze Nieuwsbrief

BV Tutters & Bellen
2060 Antwerpen
BE 0684.504.551

+32 (0) 3 303 20 62
[email protected]

ma-vr 7-19u

Contacteer ons