Leefgroepen

Onze Leefgroepen

op maat van persoonlijke ontwikkeling

Tutters & Bellen wordt georganiseerd op horizontale wijze en bestaat uit drie leefgroepen waarbinnen, volgens leeftijd en persoonlijke ontwikkeling, wordt doorgegroeid ter voorbereiding van de kleuterschool.

Hierdoor kunnen we sterk inzetten op de zone van naaste ontwikkeling. Dit houdt in dat de kinderen dagdagelijks worden uitgedaagd om steeds stapjes vooruit te zetten, zonder dat de uitdagingen te makkelijk of te moeilijk zijn. Succesvolle ervaringen zijn hierdoor gegarandeerd!

Het kinderdagverblijf beschikt over 3 grote leefruimtes die we met de grootste zorg hebben ingericht. In elke leefruimte vinden de kinderen een zeer gevarieerd en uitgebreid aanbod aan kindvriendelijk materiaal en speelgoed terug. Elke leefruimte heeft een eigen verzorgingsruimte en slaapkamer. Bovendien is onze stadstuin dé plek bij uitstek om de kinderen te laten genieten van de buitenlucht en zonnestraaltjes.

Elke leefgroep zal bestaan uit ongeveer 16 kinderen. De kinderen in de leefgroepen worden door vaste kindbegeleiders opgevangen en vertroeteld.

Wanneer de kinderen klaar zijn om de overstap te maken naar de volgende leefgroep, worden zij warm onthaald door de kindbegeleiders van de nieuwe groep. Telkens een overstap naar een nieuwe leefgroep nadert organiseren we wenmomentjes voor de kinderen. Zo kunnen zij reeds een paar dagen enkele uren vertoeven in de groep waarnaar ze zullen overgaan, om zo de overstap vlot te laten verlopen.

Hoe schrijf ik mijn kind in?

Vul ons registratieformulier online in!

Schrijf in voor onze Nieuwsbrief

BV Tutters & Bellen
2060 Antwerpen
BE 0684.504.551

+32 (0) 3 303 20 62
[email protected]

ma-vr 7-19u

Contacteer ons